Nöjen i Gävle


Gävle Sommaryra

Under sommaren har Gävle tidigare haft en stor gatufest dit det vallfärdat folk från alla delar av landet. Detta stora evenemang kallades Gävle Cityfest och denna festival har arrangerats varje år från 1900-talet. Musikfestivalen har gått av stapeln varje år på sommaren. Under vecka 32 har det kommit mängder av människor till Gävle för att festa och lyssna på musik i de centrala delarna av staden. Det har kunnat bli lite trångt, men detta har också bidragit till en enorm upplevelse. Tyvärr har man nu beslutat sig för att inte arrangera denna festival mer i Gävle. Den kommer att ersättas med Gävle Sommaryra som skall arrangeras i början av augusti varje år. Vid denna Yra kommer mängder av försäljare och lokala hantverkare att kunna ställa ut sina alster på marknadsdagarna och vi får hoppas att Sommaryran skall kunna bli lika populär som den nedlagda gatufesten.


Furuviksparken

Furuviksparken är nog Gävles största turistattraktion. Denna park är en enorm anläggning med en mycket omfattande djurpark och tivoli. Även på vintern anordnas aktiviteter i Furuviksparken och vid tiden kring jul kan man här träffa tomten. Hela parken är vid denna tid upplyst med hundratusentals ljus och inne i tomteverkstaden är det full aktivitet. Nissarna har fullt sjå att tillverka alla julklappar till barnen. Ta chansen att uppleva den riktiga julstämningen i Furuviksparken.

Sommaren är normalt den tid då de flesta turister besöker parken. Här finns mängder av djur. I alplandskapet finns chimpanser och i andra delar av parken lever gibbonaporna. Man kan välja att följa med på parkens kängurusafari och vandra omkring bland kängurur och vallabys. Nästan varje år föds nya små kängurur som tittar fram ur mammas pung på magen.

Barnen älskar Furuviksparken både på sommaren och vintern och även de vuxna brukar uppskatta besöket. Den som besöker parken en varm och solig sommardag kan ta sig ett dopp i den nyrestaurerade poolen inne på området.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt